Vedligeholdelse af terrassen

fugesand

vedligeholdelse af fliseterrasseDet bedste man kan gøre for en fliseterrasse eller en terrasse af belægningssten er af feje den regelmæssigt. Når du fejer terrassen holder du den ren og samtidig gør du livet surt for de ukrudtsfrø som via luften har fundet vej til fugerne mellem fliserne.

Sørger du for at feje terrassen vil du yderst sjældent skulle gøre andet for at vedligeholde den, men der kan selvfølgeligt ske uforudsete ting som gør at der skal gøres noget ekstra.

Har børnene haft et tyggegummi som er blevet spyttet ud på fliserne og sidder det nu godt fast? Er der blevet spildt maling på terrassen? Eller har der været noget jern på fliserne som er begyndt at ruste og har rusten smittet af på fliserne og skal fjernes?

Der findes en lang række forskellige gode råd til sådanne vedligeholdelsesopgaver. Få hjælp til disse og lignende vedligeholdelsesopgaver her: Vedligeholdelse af betonfliser, belægningssten og andre betonvarer.

Udskiftning af fliser

Er der en af fliserne som uheldigvis er knækket eller på anden måde gået i stykker kan du udskifte denne, men selvom flisen er midt på terrassen er det ikke nødvendigt at pille alle fliserne op for at kunne udskifte den ene.

Med en spartel kan du fjerne fugematerialet rundt om den ødelagte flise. Når fugematerialet er kommet op vil du med to skruetrækkere kunne liste flisen op.

Sørg for at jævn afretningsgruset ud og efterfyld evt. med lidt ekstra sand.

Læg den nye flise ned i hullet og fyld fugerne med fugesand.

Er de gamle fliser blevet mørkere i farven end den nye kan du med lidt jord en kost og evt. lidt vand gøre den nye flise beskidt så dens farve kommer til at minde mere om de gamle og nu er der ingen der kan se at der er blevet udskiftet en flise i terrassen.

Er terrassen belagt med kringlede belægningssten som kløversten kan det være næsten umuligt at liste stenen op inde midt i belægningen. Grunden til dette er stenenes design som gør at de griber fast i hinanden og dermed modvirker bevægelser. Dette gør belægningen yderst stærk men også lidt mere besværlig at udskifte sten i.

I disse situationer kan det være nødvendigt at tage belægningen op fra den ene side og ind til den ødelagte sten som skal udskiftes.

Du kan læse mere om de forskellige typer af sten og hvad deres form betyder for hvor meget de holder fast i hinanden på siden: www.fliser-til-indkørsel.dk

Skal jeg bruge algerens?

Hvis man husker at feje terrassen regelmæssigt vil der sjældent blive problemer med alger og mos på terrassen. Der kan komme en mindre smule i løbet af de våde og kolde efterårs- og vintermåneder, men det vil oftest forsvinde igen når varmen, foråret og solen vender tilbage.

Har du ikke fået fejet terrassen og er der kommet mos og alger vil den bedste men måske også hårdeste løsning være at feje fugesand frem og tilbage over belægningen.

Fugesand har skarpe kanter som vil slibe terrasseflisernes overflade og dermed fjerne alger og mos.

En fordel ved at anvende fugesand til at slibe alger og mos væk fra terrassen er at fugerne vil blive fyldt op med fugesandet og dermed vil der samtidig være ukrudtsforebyggende arbejde i det.

Copyright © 2014 fliseterasse.dk | Theme by: Eventa