Stenterrasse

stenterrasse

stenbelægningOrdet stenterrasse bruges nogen gange om en terrasse af fliser eller belægningssten, men her dækker betegnelsen stenterrasse over en terrasse opbygget af natursten. Det kan være marksten, granitsten, skifer eller lignende.

Udover de store sten er der også mulighed for at anlægge en terrasse af mindre sten som perlesten eller granitskærver.

Vælger man at opbygge en stenterrasse af de store natursten bør opbygningen af underlaget følge de samme forskrifter som ved opbygningen af en fliseterrasse, så først skal alt muldjord graves af og herefter opbygges bundsikringslag, bærelag og øverst et afretningslag. Læs en mere gennemgående beskrivelse af opbygningen på siden Lægning af terrassefliser.

Afhængigt at stenenes størrelser, facon mm vil der være større eller mindre fuger i belægningen.

For at mindske mulighederne for ukrudt mellem naturstenene kan der anvendes stenmel som fugemateriale. Stenmelet pakker sig tæt sammen og giver også en mere stabil overflade end sand vil gøre.

Bemærk dog at stenmel kan misfarve stenene, men dette er dog ikke nær så sandsynligt ved brug af natursten som ved brug af betonsten eller betonfliser.

Det er ikke alle terrasser af natursten som er velegnet til normale havemøbler, da en stenterrasse kan være vanskelig at få helt plan. Derudover kan havestolenes ben nogle gange nemt glide ned i fugerne mellem de store marksten.

Når der anvendes mindre perlesten eller granitskærver som belægning på terrassen vil der også kunne være større udfordringer med havemøblerne. På sådanne terrasser kan man med fordel have store havemøbler støbt i beton eller udhugget i granit. Sådanne havemøbler vil ikke på samme måde synke ned i belægningen og blive ustabil.

Ved at anlægge en stenterrasse frem for en fliseterrasse vil du give noget mere liv til haven og terrassen. Skal der i stedet være rene linjer og plane overflader vil en fliseterrasse være at foretrække.

Copyright © 2014 fliseterasse.dk | Theme by: Eventa